martes, 21 de abril de 2009

Novetats musicals

Aquí podeu escoltar una de les cançons del darrer disc de Bob Dylan: Beyond here lies nothing. El disc es diu 'Together Trough Life'


Reproducció provinent de la pàgina de RNE: rtve.es/radio/radio3/ En aquesta pàgina podeu trobar actualment tot un especial sobre el músic; inclou un recull de vídeos i audios dels arxius de la ràdio i de la televisió.


A partir dels anys 60 comença a destacar pel seu talent tot reelaborant música tradicional americana, el que es coneix com a folk. D'aquí evoluciona tot electrificant-se i apropant-se al blues roquer de Jimi Hendrix. A partir dels 90 i d'acord amb les tendències de la música del moment, va tornar a experimentar amb la vessant acústica. Després de tants anys, Dylan segueix sent una veu fonamental a la història de la música contemporània i publicant discos com el que aquí es presenta. En general, es pot dir de la seva música que el desenvolupament de la frase musical s'acosta a les complexitats rítmiques i melòdiques del jazz, que serà el context musical necessari pels elaborats i sovint llargs textos que escriu Bob Dylan.